Midsommar #3

Ruts tredje midsommarafton spenderades precis som den första: på Skansen. Där träffade vi Judit, Anita och deras föräldrar. Visa av erfarenhet anlände vi vid öppnandet klockan 10. Vi tog oss upp till toppen med rulltrappan eller tunnelbanan, som Rut föreslog att det hette.

Farmor, som var på besök, slank in i glashyttan med Ture och pappa som kollade på duktiga glasblåsare som tillverkade prydnadssaker och lyssnade på Van Halen på hög volym.

Rut var mest fokuserad på fåglar. Påfåglar, Kanadagäss, Gräsänder var väl de vanligast förekommande. Vi band kransar med blandad framgång och Rut bar sin åtminstone en stund. Sen åt vi medhavda mackor och träffade Judit och lilla Anita som låg i sin vagn.

På barnens zoo fanns det förutom fina höns, sköldpaddor och kaniner, en längdhoppningsgrop. Där hoppade Ture och Rut för glatta livet. Sen blev det blåbärsglass. Bilbanan fick i Rut dagens kanske mest entusiastiska kund.

Efter en karuselltur kollade vi ugglor som Rut efterfrågat. Först Berguvar och senare några andra. Och björnarna var i fin form. Hos älgarna fanns det två kalvar och de hade dilunch hos stoet precis framför näsan på oss.

Efter lite vila och melon vid Seglora kyrka sa vi adjö till familjen Kruk / Sunnerdahl tog oss ned mot Galejan där barnen fick åka varsin karusell. Rut ville åka i flygplan men var för liten. Det blev hästkarusell istället. 14.30 lämnade vi Skansen och tusentals köande besökare.

Vi grillade korv till sen lunch och alla var väldigt hungriga. Solen fortsatte skina och Ture och Rut blev gungade av farmor.

Först framåt kvällen åt vi midsommarmaten. Välförtjänt och gott.

Etiketter:

2 svar to “Midsommar #3”

  1. Olov Abrahamsson m familj Says:

    Vi önskar Rut och övriga i familjen en fortsatt fin midsommarhelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: