Våren kommer

Äntligen är det Påsk och snön har nästan försvunnit helt. Antalet klädesplagg har börjat minska och det är lite lättare att röra sig.

I veckan var det Påsklunch på förskolan och många barn var utklädda. Rut tog kycklingdräkten som Ture en gång köpte och Ture var Påskhjälten. Hans egen superhjälte uppfunnen för påsken: svart mantel och gul tröja och sjörövarlapp för ögat.

Judit har en lång hall som man kan ta sats och springa i, hoppa och landa i sackosäcken.

På Långfredagen var vi hos Judit och Anita på Södermalm och Rut hade packat fullt med plastdjur och småbilar i sin Bolibomparyggsäck. Vi fick finfin mat och efterrätt: blåbärspaj med glass och grädde. Barnen lekte länge och väl, men Rut och Judit har lite svårt att dela på saker än och kivades då och då. Vi avslutade med kramkalas och åkte hem. Rut var slutkörd och somnade snabbt.

Till och med efterrätt bjöds det på. Med grädde och glass. Bättre kan man inte ha det.

Rut stod själv i rulltrappan vid Zinkensdamm.

Två tunnelbanebyten krävdes för att komma hem.

Påskafton började med att Rut vaknade vid sjutiden, piggast av alla. Solen sken och efter en mastodontfrukost spelade Rut och Ture Lego Star Wars-tvspel. Efter det var vi på gården och lekte ordentligt för första gången i år. Rut lagade många rätter i sandlådan som hon bjöd på. Lite fotboll blev det också i solskenet.

Första riktiga lekdagen på gården för året

Före lunchen blev klar lyckades jag övertala Rut att få klippa hennes hår. Med lite godismutor gick det hur lätt som helst. Kanske blir det lättare nu att borsta hennes lockar. Efter lunch kollade barnen på Fåret Shaun på datorn medan jag ritade en skattkarta för äggjakten. Rut hjälp att hitta sitt påskägg ute på gården och Ture fick en karta för att hitta sitt eget. Sen fikade vi på balkongen. När solen försvann bakom ett moln blev det lite kallt och vi gick in igen.

På kvällen blev det lite bad innan suget efter nappen tog över och Rut självmant gick och la sig. Vi läste Den vilda bebisresan och sen somnade Rut. Bara för att vakna efter en halvtimme och gick in till våra sängar, drack en slurk välling och slocknade igen.

Tures kort på syrran.

En eftermiddag efter förskolan medan snön fortfarande regerade på gården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: