Första december

Äntligen, utbrast nog storebror på morgonen. Äntligen fick han öppna ett paket från julklappskalendern. En silvergrå Citroenbil. Rut får öppna sitt paket i morgon eftersom de får paket från kalendern varannan dag och varsitt under helgen.

Rut drack välling och morgon-tv-förbudet hävdes med julkalendern och Stål-Henrik och Super-Sara som förstås Ture uppskattade mest. De fick öppna första luckan på kalendern och mös i soffan precis som det ska vara.

Efter förskolan gick barnen med pappa till vårdcentralen och köade för influensavaccin till honom. Längst fram i kön fanns det till slut leksaker som de kunde ägna sig åt. Efter ungefär fyrtio minuter gick det undan och det var klart en minut senare. Vi gick hem och knaprade på pepparkakor som barnen bakade i går.

Sen var det som vanligt. Rita lite, läsa lite, bygga koja och äta middag: potatismos, ärtor, ketchup och sojakorv. Sen bolibompa på tv till tjugo över sju sen tröttnar Rut och gör annat. Sen lite mera planlöst lekande och tv fram till tjugo över sju då det blev yoghurt med russin, havrefras och honung.

I sängen läste vi först Näpp, sa Alfons Åberg och sen läste vi färdigt Lille Prinsen. De somnade till skivan Mamma Mu fiskar, med julstjärnan som enda lampa.

2 svar to “Första december”

  1. Olov Abrahamsson Says:

    Gott slut på 09 och ett gott nytt år, Rut! Hälsa resten av familjen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: