En dag på Söder

Medan Lotta i dag var på spa med Jessica hämtade vi andra Tures lagade byxor hos skomakaren och allt-i-allon på torget. Tog tunnelbanan till Slussen och gick in i butiken med det där lockande Hello-Kitty-skyltfönstret. Vi tänkte ge Judit en liten present. Det blev en äggklocka med Hello Kitty som Ture och Rut valde.

Vi gick till Mariatorget och tog tunnelbanan en station till Judit. Medan vi höll på att hungra ihjäl lagade Stefan en väldigt god soppa. Barnen var lite försiktiga inför varandra de första timmarna, men när vi ätit släppte det.

Det roligaste var det lilla papphuset som Stefan gjort till Judit. Där kunde två gömma sig medan en tredje kikade in genom fönstret på sidan.

Ture körde Mariokart med Stefan medan Rut och Judit stundtals tittade på. Även om de två minsta kör lite med den-är-min-lekar så började de hitta varandra till slut och hade riktigt roligt. Lite film med Spöket Laban hann de också med.

Judit, Ture och Rut gillar Laban och Labolina

Lotta kom lagom till fika med västkustska saffransfria lussebullar. Gott gott. Vi avslutade med att köpa med oss thaimat från lilla kiosken. Också väldigt gott. Rut somnade i bilen och kunde väckas först efter 45 minuter och stannade uppe till halv nio, efter att vi sett på Indiana Jones, rakat Assar och julpyntat. Filmen var grövre än vi kunde minnas och vi hoppade över ganska mycket och hoppas att Ture inte drömmer mardrömmar.

2 svar to “En dag på Söder”

  1. stefan Says:

    Vill inte säga vad var det jag sa, men gör det ändå: ”vad var det jag sa?” (ang Indiana Jones). Kul att ni kom förbi btw!

    • Papa Rut Says:

      Det var en helt legitm Vad Var Det Jag Sa. Men det var ändå lite värre intro än jag kunde ana. Ture verkar inte ännu ha tagit någon skada. Det var väldigt roligt att komma förbi. Det får vi göra om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: