Tvåårskalas

I dag vaknade Rut vid sjutiden ovetande om vad det var för stor dag. Ture såg till att informera syrran om att hon borde få presenter. Så vi stämde upp i Ja må hon leva och hurrade. Två presenter fick hon på morgonen: en Pippi-t-shirt och en duplo polisbil.

Guitarman-guitargurl

Rut och pappa sjunger Här kommer Pippi Långstrump i G-dur.

Pippitröjan hade hon hela dagen. Förmiddagen gick åt till att leka med polisbilen och med Ture. Hela familjen gick till Konsum och Rut fick bestämma vägvalet. En stund var hon uppe på tårtkonstverkslekplatsen på torget med Ture. Väl hemma tog farmor fram varsin present till Ture och Rut för att de skulle hålla sig i skinnet en stund till. Ett Barbapapapussel till Rut och en Lego-Clone-trooper-stridsmaskin till Ture. Perfekt att fördriva tiden fram till kalaset med.

Klockan tre ringde det på dörren när Frida med familj kom. Rut fick en dockpicknickservis i finaste korg och porslin. En stund senare kom Hanna, med storasyster Ida med sin familj. Av dem fick Rut ett bondgårdspussel med djur.

Montering av dockvagn

Ture och Rut blev genast engagerade och förtjusta i dockvagnen och dockan.

[Tures referat] Och så lekte alla barnen. Alla barnen fick godispåse med en klubba och en pixibok i. Också en You like to move it-godislåda. Sen åt alla sina barnen sitt godis och slickade upp sina klubbor utom två barn: Hanna och Frida som tappade sina klubbor. Fyra barn klarade sina: Rut och Ture och Ida och Fanny.

Till tårta gjordes en tung chokladbrowniekaka. Tack vare recept från Eva. Farmor hade bakat tre sorters kakor som bullades upp till allas glädje. Gladast var Hanna som aldrig ville sluta äta chokladbollar.

Tårta och bakverk serveras.

Lingonsaft, chokladbrownietårta, banankaka, chokladbollar och havrekakor.

På det hela taget var det ett harmoniskt barnkalas som varade i två timmar. När de andra barnen gått hem plockades ytterligare några paket fram: till Rut en dockvagn med docka och Ture fick en radiostyrd helikopter av mormor och morfar. Dockvagnen var väldigt populär. Rut gick och la sig, välbehövligt, vid halv åtta. Då fortsatte Ture att leka med dockvagnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: