Regn

I fredags morse sa Lotta hejdå tog flyget till Berlin och lämnade resten av familjen i regnet. Vi klädde oss efter förmåga och stretade på med hundpromenader och dagislämning. Efter att vi hämtat Ture på förskolan åkte vi till BEA:s för att handla och fixa present till Axel som hade kalas på lördagen.

Till middag blev det hämtpizza och på kvällen åt barnen chips otäckt snabbt.

Generellt tycker barn att regn är roligare än oss vuxna. Rut är särskilt förtjust i vattenpölar. Ture hittade en på lördagen som han tyckte såg ut som ett hjärta när vi stannade vid parkleken Brödkavlen. Rut ville genast stampa i den.

Rut stampar i vattenpöl fast en annan dag och i en annan park.

Rut stampar i vattenpöl.

Det var visst uppehåll när bilden togs, men det känns som om det regnade.

Det var visst uppehåll när bilden togs, men det känns som om det regnade.


Efter kalaset Ture var på blev jag och Rut omhändertagna av Albert och Sylvia en stund på kvällen medan Ture och deras gossar lekte ute i regnet. Rut var lite skeptisk till deras böcker men väldigt intresserad av deras robothund. Till Ruts förtret var batterierna slut.

Hemma igen åt vi chips och kollade på Wall-E. Kvällen blev sen men barnen sov länge på söndag och vid 11 stretade vi ut i ösregnet igen. Vi tog vägen förbi Frida och Fanny på Tures initiativ. Vi fick med oss barnen ut laddade med vattenpistoler.

En timme stannade vi i lekparken vid pulkabacken innan barnen och vi började frysa ordentligt. Ture följde med Fanny hem och Rut och jag gick hemåt. Vi vilade en stund på soffan innan vi blev bjudna på fika hos Fanny. Precis vad vi behövde.

Fanny är Ruts senaste tillägg i vokabuläret och på morgonen frågar hon ibland först efter mamma, Ture, pappa och Fanny. Frågar vi henne om Frida svarar hon kort Fanny.

På kvällen kom Lotta hem. Efterlängtad som få. Ture fick en Playmobilfigur med blommor. Rut en kaskelottval till badkaret. Barnen kom springande när de insåg att Lotta kommit hem, fastän de borde ha sovit vid den tiden.

4 svar to “Regn”

 1. stefan Says:

  Vad fick du som kompensation från Berlin?

 2. Papa Rut Says:

  Det är oklart. Men det måste rendera i en eller två helger utan barnansvar under sommaren hoppas jag. Sen gäller det ju att planera in nåt vettigt. You know.

 3. Olov med familj Says:

  Tack för besöket i Luleå, Rut! Hälsa mamma, pappa och Ture! (Peders kofta ligger i receptionen på Sveavägen 68)

  • Papa Rut Says:

   Hej morbror, moster och kusiner. Jag har ännu inte haft tid att hämta pappas kofta. Kanske får mamma göra det när hon börjar jobba. Tack för den goda maten, filmen och att jag fick köra lite boogie-woogie på ert piano.

   Kram Rut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: