En eftermiddag och kväll i livet

En dag i livet var den 8 juni 2009. Rut vaknade sent efter lunchluren och vi fick skynda oss till förskolan för att hämta Ture. Vi tog med oss böckerna som skulle tillbaka till biblioteket. Väl på biblioteket band vi Assar utanför och lånade fyra nya böcker.

På vägen hem stannade vi till vid lekplatsen vid Pizzeria Side som Rut och Ture älskar.

Kör fortare brorsan. Jag tror att dom tar in på oss.

Kör fortare brorsan. Jag tror att dom tar in på oss.

Efter att barnen lekt och plockat blommor gick vi hemåt. Väl på gården träffade Ture några kompisar och försvann in i nya lekar. Rut satt i vagnen och stånkade. Visste inte riktigt vad hon ville. När vi kom in var klockan halv fem men vi tog ändå varsin glass som mellanmål.

Till middag blev det pasta och quornfärssås, fast Rut åt mest ketchup och salt tyckte föräldrarna. Efter maten Bolibompa som barnen tappade intresset för efter en halvtimma. Rut lekte matlagning med spisen och kom och visade upp kastruller som hon vispade i.

Till kvällsmat blev det yoghurt i tre portioner. När klockan närmade sig åtta kom vi äntligen i säng och vi läste tre nylånade böcker: Spöket Laban, Fia och djuren och De nya flodhästarna. Rut fick välling och ville sen ha en serietidning. Det fick hon inte och blev upprörd. Då tror jag att Ture fixade en till henne när jag lämnat rummet.

Vid halvtio sov barnen äntligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: