I Stora skuggan med Judit

I mitten av maj var vi på utflykt med Judit och Stefan. Vi tog tunnelbanan till universitetet och promenerade till Stora skuggan som har en 4-H-gård och café. När vi träffade Judit och Stefan stod Stefan och kollade på kor. Barnen var måttligt intresserade. Vi såg också några får. En stackars häst kunde vi också kika på men de andra djuren hittade vi inte.

Rut och Judit kommer vandrande över fältet i Stora Skuggan.

Rut och Judit kommer vandrande över fältet i Stora Skuggan.

Istället var vi på gräsfältet framför caféet där det var varmt när solen sken men snålkallt när det kom vindpustar. Judit och Rut såg sig omkring och kollade blommor och annat som fanns i gräsmattan.

Assar, Stefan och Judit Stora skuggan maj 2009.

Assar, Stefan och Judit Stora skuggan maj 2009.

När vi fick nog av friluftslivet gick vi in i cafét där också Assar fick vara med. Vi käkade paj till lunch men tjejerna åt mest bröd och smör. Till slut skämdes vi pappor både för det väsen vi orsakade men mest att vi ruinerade cafét genom att plundra deras brödkonto.

Judits prat förstummade mig och kanske också Rut. Hon härmar vad man än säger och det är fantastiskt att lyssna på. När vi lämnade Stora skuggan var det varmt nog att byta blöja på Rut rakt på gräsmattan. På väg hemåt tog vi en extra sväng och såg duniga små and-ungar. Eller var det Kanada-gäss-ungar? Söta var de i alla fall.

2 svar to “I Stora skuggan med Judit”

  1. stefan Says:

    Otroligt roliga bilder! Judit vill mest kolla på bilden med Assar.

  2. Papa Rut Says:

    Det kunde man ju ana. Man kan undra vad det är som är så attraktivt hos en skittråkig och stor hund?

Lämna en kommentar