Laktosöverkänslig?

När vi i fredags åkte bil till Göteborg för att bo hos Märta och Ingvar i Hisings-Backa, stannade vi vid Max utanför Linköping för att äta. Ture fick mjölk till maten och Rut fick dela med honom. Hemma får hon aldrig mjölk att dricka på grund av tidigare råd från hennes kirurg.

Rut drack mjölk som om det var det godaste hon smakat. Tyvärr visade det sig på kvällen att hon nog inte klarar det. Hon fick mycket luft i magen och bajsade mycket och löst.

Förutom mjölk har hon fått äta allt annat i samma genre: yoghurt, smör, ost och sånt. Nu ska vi testa med att köpa laktosfritt och se om det blir bättre.

I övrigt var det roligt att bo i hus med trädgård och Rut körde mycket med Märta och Ingvars gamla dockbarnvagnar. När pappa och mamma sprang Göteborgsvarvet passade Monica och Lasse Rut och Ture i Olskroken. Det var inga som helst problem.

Sent på kvällen återvände vi till Hisingen och en mycket sen och välbehövlig middag. På söndag firade vi Monica som fyllde 40 och åt på Libanesiskt på restaurang Palmyra. Rut gillade att vara med när de äldre barnen lekte på asfalten utanför restaurangen.

Utanför restaurang Palmyra. Packhusområdet Göteborg 2009.

Utanför restaurang Palmyra. Packhusområdet Göteborg 2009.

Vi åkte hem vid sextiden och Rut hade en jobbig hemresa. Magen var i uppror igen och vi fick byta blöja tre eller fyra gånger på ett par timmar. Vi fick stanna i Jönköping för att köpa mer blöjor. Sen gick hemfärden lite smidigare. Rut fick åka i baksätet och det blev lite bättre.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: