Påsk 2009

Våren 2009 har kommit till Rut

Våren 2009 har kommit till Rut

 Så här glad blev Rut när det gick att vara ute på gården och greja. Här var det fortfarande väldigt kallt, men Rut tyckte ändå det var värt att hacka lite med spaden i den av nattfrost hårda sanden.

Vi åkte som sagt söderut för att hälsa påsken.  Bilresan gick på Lågfredags kväll och gick bra. Barnen var på gott humör och höll ut ända till 21.30. När vi sedan kom på färjan vaknade bägge och var hur pigga som helst. Då var klockan efter tolv på natten.

Bolli-time

Bolli-time i Lysekil

Även i Lysekil finns Barnkanalen. Rut gillade mest fåtöljen vilket jag tycker var ett bra val. När vi var hos farmor kan en nyckel till vårt arvegodsskåp ha försvunnit och Rut är huvudmisstänkt. Efter att vi letat någorlunda noggrant har ingen nyckel hittats. De andra nycklarna är nu inlåsta i det skåp som de passar till. Spännande.

I Lysekil med omnejd är Påskefyr tradition. En Valborgsbrasa fast på påskafton istället. Och Påskbrasan på Trötemyren var den märkligaste jag upplevt. Även om det fanns en brasa så var det inte den som brann. Istället var det allt torrt gräs, kvistar och bös på en 30 x 50 meters yta som brändes. Så det var inte mycket till påskfyr. Mer som ett kaotiskt inferno och inte särskilt barnvänligt. Vi gick besvikna och sura hemåt efter ett kort tag.

Syskonkärlek i farmors kökssoffa

Syskonkärlek i farmors kökssoffa

På påskdagens morgon hade vi skattjakt i farmors trädgård och hus. Ture fick två kartor: först en där det låg en liten present och en karta till. Med den andra kartan hittades fler presenter. Ture fick ett Star Wars-skepp i Lego och Rut fick kritor att rita på asfalt med.

I Lysekil träffade vi Ruts och Tures kusiner som tog väl hand om dem. Vi var också och kollade på farbror Janne och Carinas nya hus, som vi lånade förra sommaren, men som nu renoveras. Där spelade vi fotboll i trädgården och Rut gick upp och ner i stentrappan fler gånger än vi orkade räkna.

Roligast var Påskdagen då vi åkte med farbröder och kusiner till Fjällaområdet i Gullmarsskogen där jag och Lotta sprang några km, vi grillade och kollade utsikten över Lyse från en höjd. Ture gick en äventyrsstig med Janne och Carina. Vi hade en heldag som vi avslutade med femmannafotboll på gräsplanen på  Tröten.

Darth Vader och Rut i farmors trädgård

Darth Vader och Rut i farmors trädgård

Ruts nya favorit frukosttillbehör blev i Lysekil ägg. Tidigare har hon bara ätit gulan i ägget och sedan inget ägg alls men under påsken förstod hon dess budskap. Ät ägg. Till Ture köpte vi tyg till en svart mantel. En Darth Vader-mantel enligt honom själv. Sen satte farmor i gång att sy och några timmar senare var den färdig.

På tisdagen åkte Lotta på jobbresa till Minsk och vi stannade i Lysekil. På torsdagkvällen hälsade vi på Kristian, Timea och Neo så att Ture fick leka av sig lite innan vi åkte. Manteln höll på att bli kvar, men Timea upptäckte den på sitt rum i sista stund.

Vi skippade färjan eftersom vi var osynkade med tidtabellen och tog omvägen om Brastad i stället. 

Den vägen visade sig vara stängd så lite åksjukevarning utfärdades eftersom vi fick åka på småvägar genom Brastad mot Brodalen. På taket hade vi också ett serveringsskåp till en ärvd matsalsgrupp. Det gick bra, även om det lät en del om paketet. 

Vi åkte till Landvetter och hämtade Lotta sen åkte vi bil hela natten och kom hem vid 4-tiden.

2 svar to “Påsk 2009”

 1. Jana Says:

  Jag läser mycket bloggar men denna berörde mig på ett alldeles speciellt sätt. Vilket kämpe Rut är, slås jag av. Och hur starka ni föräldrar är som står upp trots säkert enormt mycket oro och förtvivlan.
  Har läst en del om Hirschsprung, hemskt sjukdom. Jag hoppas verkligen att Rut blir bra (vet inte om det är en kronisk sjukdom), i alla fall att hon blir bättre.

  Jag får perspektiv på mitt eget liv när jag läser din blogg. Jag är psykiskt sjuk, har borderline-personlighetsstörning, anorexi och jag skär mig, och lider ju av detta, står om det på min hemsida. Men nu tänker jag: ”fasiken, man kan ju faktiskt ha det värre. Att ha ett litet barn man älskar över allt annat som är svårt sjuk, har ont, måste ha sond (själv haft, inte kul) 😦

  Jag vill bara säga med detta långa inlägg att jag beundrar er för er ständiga, dagliga kamp som ni för för er dotter, en av de sötaste små flickorna jag sett.
  Jag skickar all styrka jag kan till er!

  /Jana H, 19 år

  • Papa Rut Says:

   Tack för att du skriver till oss. Rut är en tjej som hade en tuff start i livet, men nu är hon som vilken laktosintolerant tvååring som helst. Hennes sjukdom kommer visserligen kanske att påverka henne hela livet, men inte i någon större utsträckning. Lite känsligare mage och så. Som du ser på bloggen så är hon oftast en lycklig flicka som vi är väldigt tacksamma för att ha.
   Hoppas att du och dina nära hittar sätt att hantera dina svårigheter. Jag antar att vi alla har våra bördor att bära här i livet men somliga har det onekligen värre än andra. Jag kan bara säga att det är tur att det finns medmänniskor som kan hjälpa när det är som svårast, och jag hoppas att du har sådana medmänniskor omkring dig. Lycka till med allt du företar dig.

   Varma hälsningar från Ruts familj

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: