Rut och Ture har en våningssäng

På Blocket hittade vi en sån säng som vi kikat efter till barnens rum. En våningssäng med bred underslaf, 120 cm och en överslaf på 80 cm. Efter en snabb affär bebos den nu av nöjda barn. Rut sover i den väl tilltagna underdelen och Ture i den övre. Rut har sovit hur bra som helst sedan hon fick flytta in i Tures rum. Spjälsängen var sedan länge för trång för henne och allt som oftast stack både armar och ben ut från sängen.

Läggningsproceduren går mycket lättare och Rut klättrar med glädje upp i sin säng när det är dags att sova. Nu får hon ju dessutom en liten läsestund innan hon somnar vilket hon oftast utnyttjar till att klättra omkring i sängen och ställa till munter oreda. Att hennes säng är så bred gör att det nu är möjligt att ligga brevid henne när hon ibland blir orolig på natten.

Även om sängen först såg ut som ett schabrak som minskade golvytan i rummet rejält har allting med rummet blivit bättre. Rummet är mysigare och båda barnen sover mycket tryggare. Sällan kommer de in till vår säng vilket annars hände nästan varje natt. Det händer att Ture klättrar ner och lägger sig i Ruts säng när han inte kan sova. Det ser så vackert ut att vi nästan fäller tårar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: