Dagens utflykt: köpa servoolja på SAAB

Dagens utflykt gick till ingemanslandet kring OK/Q8 vid Slakthusområdet. Det är lite krångligt att ta sig dit med kollektivtrafik och vi – Rut, Assar och Ruts pappa – tog bussen till Gamla Enskede och promenerade den sista kilometern. Vi stannade vid bageriet i det gamla konsumtionsföreningshuset och fikade ostfralla och en bulle.

Rut gillade galleriet som också finns i huset där hon kunde klinka på ett piano och titta på de fina tavlorna av Jorgo Krallis. Det fanns ett par stycken tavlor som hade gjort sig bra hemma. Stärkta av fika, konst och pianoklink promenerade vi till SAAB och köpte två liter olja. Vi försökte sen ta bussen till Kärrtorp, men vi missade den och gick istället till Blåsut och tog tunnelbanan till Skärmarbrink. När vi skulle byta plattform fastnade vi i hissen.

Och inget nödkit hade vi med oss. Jo, ett fruktbröd från bageriet. Jag tänkte på när Lotta satt fast i en hiss vid Fridhemsplan i en timme. Men vi hade bättre tur och fick hjälp efter bara fyra tryck på nödsignalen. Allt löste sig. Rut somnade av utmattning när vi kom till Bagarmossen. Hem ljuva hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: