Ögonsjukhuset revisited plus gipsad bror

I tisdags var Rut på barnavdelningen vid S:t Eriks Ögonsjukhus för ett remitterat återbesök. Svullnaden har nog gått ner något men det vänstra ögat är fortfarande annorlunda jämfört med det högra. Tre olika läkare kollade på Ruts öga och kunde inte riktigt klargöra vad det är. Teorierna är huvudsakligen två:

1. En vagel som har börjat tillbakabildas. Det som talar för är att det nu ser ut som om det finns små flikar på insidan av det undre ögonlocket. Vad som talar emot är att ögat svullnar tydligt när Rut gråter.

2. En ansamling av blodkärl – en godartad tumör. En ofarlig sak som brukar uppträda innan barn fyller ett år och sedan växa bort. Ruts ålder talar emot den teorin.

Ingen av läkarna kunde säga riktigt vad det var Rut har, men hennes syn påverkas inte. Nu ska hon få ögondroppar med kortison i för att se om det gör att svullnaden går ner. Återbesök blir det om en månad då de vill följa hur det utvecklas.

Förutom att bli undersökt av vardera tre läkare, fick Rut ögondroppar som skulle verka i 40 minuter för att sen bli undersökt ytterligare en gång. Då kollades om hennes syn påverkades,  men något brytningsfel har hon inte och allt verkade okej.

Efter att ha bråkat och skrikgråtit när läkarna bände upp hennes öga slocknade hon utmattad i snålblåsten nerför Fleminggatan.

Samtidigt som Rut undersöktes som bäst klättrade Ture i träd på förskolan. Han tappade taget och föll. Eftersom jag glömt mobiltelefonen hemma kunde jag inte bli nådd. Stackars Ture fick vänta på förskolan i två timmar innan Lotta kom och hämtade honom.

Vi väntade hemma först eftersom vi tyckte att han återhämtade sig ganska bra. Efter samtal med vårdcentralen och Astrid Lindgrens barnsjukhus åkte Ture och Lotta iväg för röntgen av armen.

Vi segade lite på det hela eftersom bilen är trasig och det tar en timme med tunnelbana och buss till Astrid Lindgrens vilket är närmsta ställe för skelettröntgen.

Röntgen visade en liten, ovanlig och lite komplicerad fraktur i armbågen och Ture fick gips. Det är han först i familjen att ha. På måndag ska han röntgas igen för att kolla att det läker på rätt sätt. Prognosen är att vara gipsad i 2-3 veckor. Hoppas verkligen att han kan vara med i skidskolan som vi bokat åt honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: