J´acusse

För några veckor sedan anklagade jag Rut felaktigt för att ha förstört mina högtalarelement. Nu är de lagade och skön musik ljuder på Kolbäcksgränd.

En av julklapparna i år var en elvisp. Den har vi varit glada för men vi hann bara använda den ett fåtal gånger innan det var fel på den. Eftersom jag låtit Rut leka med den – när den inte var inkopplad – dunsade den i golvet några gånger. En dag fungerade inte längre hastighetsreglaget. Det gick inte att rubba.

Jag anklagade så klart Rut för att ha tappat den i golvet en gång för mycket och började min vana trogen att dissekera apparaten. På den tredje dagen lyckades jag lokalisera problemet. Då hade nån skruv tappats bort och några små plasthakar gått sönder. Luckan till mixerstavsuttaget på baksidan av maskinen var uppfälld. Då spärras de fasta hastighetslägena av säkerhetsskäl.

Rut var alltså oskyldig och jag tvingades till en offentlig ursäkt. Och här är den. Förlåt mig.

2 svar to “J´acusse”

 1. Sarah Says:

  Hej Rut!

  Vilken fin blogg du har. Jag hamnade här av en slump när jag sökte på Hirschsprung på nätet.
  Jag heter Sarah och är mamma till Arvid som föddes på nyårsdagen 2008. När Arvid var en vecka konstaterades att han han hade Hirschsprung och han opererades när han var en månad.
  Jag hade till en början också en tanke om att starta en blogg men tiden, orken och motivationen infann sig inte riktigt. Det har varit en tungt första år men Arvid är idag en pigg och glad pojke med en för det mesta välfungerande mage. När jag läser din blogg Rut så vet jag precis vad du, din mamma och din pappa varit igenom.
  Om det är så att ni vill byta erfarenheter så får ni gärna maila.

  Sarah

 2. Papa Rut Says:

  Hej Sarah,
  tack för din kommentar. Den piggade upp.

  När jag nu är sexton månader tänker vi sällan på min sjukdom. Visst har vi ett blöjkonto som säkerligen är det dubbla jämfört med ett friskt barn och jag får på läkares inrådan inte dricka mjölk. I övrigt har jag inte några förhållningsregler.

  Jag är ibland väldigt besvärad av att bajsa i synnerhet när jag är utan blöja. Varför är inte lätt att veta. Kanske är det för att jag börjar bli mogen för toaträning eller kanske är det för att jag helt enkelt känner obehag. Vissa dagar byter jag blöja fem, sex gånger och mer sällan blir det tre blöjor.

  I övrigt låter det som om jag och Arvid har samma sinnestämning. Oftast är jag pigg och glad.

  Hej då
  Rut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: