Läkarbesök och annat

I fredags hade jag och Rut fullt upp. Vi började med ett besök på vårdcentralen för att kolla upp hennes vänstra öga. Precis under ögat har Rut ett blodkärl som stundom är rejält utbuktande och gör att det ser ut som om hon har en svullnad precis under ögat.

Problemet är att det syns tydligast när Rut är upprörd eller lite då och då så även om läkaren tittade noggrant är det inte säkert att han såg det vi ville att han skulle se. Läkaren trodde inte att det var något att göra något åt och att det är vanligt att man har ytliga blodkärl i ansiktet. Han trodde att det växer bort.

Efter det beskedet besiktigade vi SAAB:en, åkte till Fasta Centrum för att handla och äta. Sedan hem, hämtade Ture och promenerade med Assar. Vi passade på att åka lite pulka innan vi gick hem för att laga middag.

På lördag fick Rut somna hos Tures kompis vars föräldrar spontant bjöd in oss på middag efter skid- och pulkaåkning i vår närmsta pulkabacke. Rut stortrivdes med att leka med Fridas och Fannys leksaker. Eftersom det blev sent fick hon somna i en resesäng på övervåningen. Sedan blev hon buren sovande hela vägen hem.

Söndagen ägnade Rut åt att vara hemma och vila upp sig. Eftersom skid-VM inte intresserar henne nämnvärt kunde hon istället glädjas åt att Tures kompis Simon kom och hälsade på en stund. Medan pojkarna klädde ut sig till rövare och spindelmannen ville Rut ha på sig Tures avlagda kycklingdräkt. Det värmer i ett föräldrahjärta att se gamla leksaker komma till användning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: