Tuff vecka

Efter mitt mått har jag och Rut en tuff vecka. Måndag: besök hos BVC, tisdag: sjukgymnast för mig, onsdag: Astrid Lindgrens barnsjukhus. Det ska nämnas att vi tänker på Jessica som slet av hälsenan i söndags. Hon har en tuffare vecka än vi.

Ruts officiella vikt är nu 10,5 kilogram och hon är 78 och en halv centimeter lång. Samtliga mått ligger i mitten av normalkurvan. Perfekt.

Nu väljer Rut allt oftare att gå istället för att krypa och hon pratar mer och mer. Hennes Favorit är att sjunga med i Paul McCartneys We all stand together. Nu härmar hon refrängen. Så oväntade vändningar livet innehåller.

Hennes kirurg hade inte så mycket att säga annat än att allt såg bra ut men han rekommenderade att vi ger henne lavemang när hon inte bajsar ordentligt. Problemet är att hon ibland har svårt att få ut allt som hon behöver. Det leder till att hon bajsar många gånger och lite lite åt gången. Det är då hon blir sårig. Om det går att undvika är det förstås bra.

Angående Ruts magsjuka som hon hade precis före jul sa kirurgen att Hirschsprungbarn lättare reagerar på en infektion eller bakterier genom att tarmen överreagerar. En del barn med Hirschsprung får det ofta andra inte alls. Rut har fått det en gång på ett år vilket kirurgen bedömde som att hon förmodligen kommer att råka ut för det igen och kanske fler gånger. Problemen brukar avta med ålder.

Imorgon bakar vi bullar och sockerkaka till Tures kalas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: