Julfirande i Lysekil 2008

Genast på morgonen fick Ture och Rut varsin julklapp. Sen klädde Ture och farmor den efterlängtade julgranen. Julafton firades hos farbror Jörgen med kusinerna Hanna och Klara plus farbror Janne och Carina och farmor. Ture fick flest julklappar, men så är det i hans ålder.

Tomten hade vägarna förbi och Rut fick både mjuka och hårda paket. Hon hade lite oväntat roligast åt kläderna som hon försökte ta på sig. Bilder finns, men eftersom vi inte har någon kamera dröjer det innan de kommer.

Senare på kvällen drog vi oss tillbaka till farmors hus där barnen var vakna till ovanligt sent. Rut ville absolut inte sova och vi gav upp och lät henne vara uppe till efter 22.

Juldagens förmörkades av att nästan hela julgänget blev magsjuka. Farmor, Jörgen, Hanna, Klara och Janne. Det blev lite nervöst eftersom Rut precis blivit frisk från sin magsjukevända. Men vi klarade oss undan. Däremot kom Tures öroninflammation tillbaka och vi fick åka till vårdcentralen och få ny antibiotika. Den funkade.

Dagarna ägnade vi åt att ta det lugnt förutom de sedvanliga hundpromenaderna, ett par joggingturer och ständig matinhandling. Borta bra, men det är ändå krångligt att bo borta med barn. Inget blir som man är van vid och nästan alltid är det påfrestande.

Hemresan på måndagen blev värre än vi kunnat ana. Rut gillar inte att åka bil och visade det väldigt tydligt genom att till och från skrika under tre timmar. Resan tog närmare sju timmar inklusive ett matstopp. Nästa gång åker vi på kvällen även om det har sina nackdelar.

När jag och lotta byttes av som förare hade jag för bråttom in i bilen och slog i hörnet på framdörren. Vilken resa. Det blev en crazy svullnad.

Frankenstein.

Frankenstein.

2 svar to “Julfirande i Lysekil 2008”

 1. en mamma... Says:

  hejsan, var roligt att höra att allt går bra för Rut. vi måste ha avlöst varanda där på ALB i februari, när ni blev utskrivna från Q63 blev vi inskrivna. =) min son har också hs och blev opererad på alb i början på mars och han mår också jättebra. roligt att läsa hur det går för andra barn med hs. och god fortsättning på det nya året!

 2. Papa Rut Says:

  Hej, roligt att höra av dig och att din son mår jättebra. Från början fick man lite väl många skräckscenarion från berättelser på nätet men allt har gått bättre sen den lyckade operationen. Visst är de duktiga på Q63.

  Ha det så bra.

  Mvh
  Papa Rut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: