In sickness and in health

Aldrig hittills har hela famlijen varit däckad av sjukdom samtidigt och det är en dag som jag bävar inför. Men nu balanserar vi farligt nära den gränsen.

Det är dag fyra här i sjukstugan och det är framgång och motgång. Rut har antagligen ett förkylningsvirus som satt sig på hennes mage. Hon har kräkts oregelbundet och aptiten har varierat. Nu bajsar hon mer normalt och åt riktig lunch idag, men kräktes å andra sidan för första gången på två dagar. Kanske är det nåt med hennes välling som hon inte riktigt fixar för det är alltid den som kommer upp.

Jag var själv sjuk i onsdags och torsdags, men det var nog biverkningar av min antiinflammatoriska medicin. Lotta är förkyld och åkte till Ukraina på jobb över helgen.

Bonusen kom i kväll då Ture började klaga över ont i örat. Först trodde jag att det var ett uppmärksamhetstrick eller ett mamma-är-bortrest-trick men jag insåg ganska snart att det inte kunde vara så. Förvånansvärt kvickt fick vi en tid på Farsta Närakut – som läggs ner av borgarna till nyår så det var sista gången vi var där – där en snäll läkare skrev ut penicilin trots att det egentligen stred mot nuvarande riktlinje.

Den säger att man först ska ha feber innan man får börja knapra penicilin. Eftersom jag själv haft ett otal öroninflammationer – även under senare år – blir jag skitarg eftersom det gör så förbannat ont att ha öroninflammation. Dessutom har man alltid klimax av det onda på natten vilket gör allt ännu jävligare. Så egentligen skulle vi ha väntat tills Ture fått feber innan vi kunnat åka till nån akut för att få penicilin utskrivet.

Inte för att jag inte förstår att vi måste trappa ner på penicilinet, men den som är sjuk måste väl ändå få rimlig smärtlindring och hjälp. Så Tures resa gick från feber i helgen via falsk krupp och nu en öroninflammation som avslutning. Nu får det vara slut på sjukeländet.

Behöver jag tillägga att Assar går på antiinflammatorisk medicin för artros som smärtar i hans vänstra ben?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: