Sömnen

Ruts sömnvanor har ganska länge sett ut som nu. Vi lägger henne vid sju med välling och hon får sen somna själv i mörkt rum. Det är inte en helt igenom perfekt rutin. Rut brukar gråta eller gnälla lite innan hon somnar. Oftast går det väldigt bra. Har hon tur sover hon hela natten, men det händer lite för sällan.

Ibland vanknar hon av hunger, ibland av bajs och ibland vaknar hon för att vara på gott humör. Ibland vaknar hon för att hon är har hon i magen eller är sjuk. Just nu har hon en förkylning. Familjens nattsömn har på ett nästan obemärkt sätt gått från att vara okej till att vara eftersatt. Som värst har det varit fyra blöjbyten på en natt plus välling. Dessutom kommer Ture in i sängen de flesta nätter.

Därför kollar vi nu efter en våningssäng så att åtminstone en eller två av oss kan få sova lite bättre. En sån med bred nederslaf och vanlig 80 cm eller 90 cm ovantill. De försvinner lika fort som de dyker upp på Blocket. Vi behöver en snart, för familjens bästa.

Igår var Rut och hälsade på hemma hos Molly tillsammans med Livia. Haken var att Rut inte sovit på dagen. Hon kom dit vid kvart över två och vid kvart i fyra var hon en spillra.  Lotta och Ture var med och njöt av tårta och god fika. Rut åt också lite tårta. Sen sov hon en kvart i bilen hem för att sedan vara vaken till kvart över sju.

Det verkar som om våra barn inte behöver särskilt mycket sömn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: