Skillnader mellan syskon

För varje syskonpar i världen finns det förstås slående skillnader. Det är skillnaderna man tydligt ser medan likheterna kanske mer tas för givet.

När Ture var liten var vi rörande överens om att han var så van vid att höra Assar skälla redan då han softade i livmodern. Han skrattade nämligen när Assar skällde, som om det var något hemtrevligt som han kände igen och gillade. Däremot har det under perioder varit svårt att dammsuga, borra eller ägna sig åt andra skräniga sysslor. Ture bröt ihop och klarade inte av ljuden. Ibland fick han vara någon annanstans när det skulle väsnas hemma. Knappt hårtorken gick att använda. Såga var svårt.

För Rut är det tvärtom. Det är först på senare tid som hon accepterar att Assar ibland brister ut i skall. Tidigare har hon blivit förtvivlat ledsen. Assars vana att sent på kvällen börja rota i sin leksakskorg och försöka pigga upp mig och Lotta med lite lekskall har ofta lett till att Rut vaknat storgråtandes. Och att Assar istället fått skäll för sitt initiativ.

Däremot älskar Rut maskiner som väsnas. Dammsugaren är hennes favorit. När den åker fram kastar hon sig över den tjoar och hojtar, bankar på den som om det var världens roligaste kramleksak. Att den låter som fan och pytsar ut gammalt surt damm oroar inte ett dugg.

Etiketter: ,

4 svar to “Skillnader mellan syskon”

 1. stefan Says:

  Vilket jävla ljud. Vad säger barnavården?

 2. Papa Rut Says:

  Inspelningskvaliten i en mobiltelefon förstärker oljudet ganska bra. Men Ruts skrik kan också låta fasansfulla så det är väl jämt skägg där.

 3. stefan Says:

  Jag tror att det är värmen hon är ute efter.

 4. Papa Rut Says:

  Nu är det hög tid att köpa dammsugare med HEPA-filter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: