Åter på Astrid Lindgren

Bara ett rutinåterbesök hos Ruts läkare i måndags. Ingen fara. Rut och jag kom lite sent, men blev ändå väl emottagna. Efter kvick vägning och mätning fick vi veta att hon väger 9 350 och är cirka 75 centimeter lång.

Rut var vid gott mod och drog runt i rummet och undersökte det lilla som finns i ett undersökningsrum. Hennes kirurg kände på ärrbildningen i ändtarmen och konstaterade att det kändes mjukt och bra. Han påpekade också att det inte stod någon avföring i tarmen. Det betyder att hon kan tömma tarmen som hon ska.

Vi diskuterade hur Rut mår och det är inte så mycket konstigheter. Jag påstod att hon periodvis bajsar ofta. Kanske upp till maximalt tio gånger på en dag. I efterhand tror jag att det var en viss överskattning. Sex, sju hade nog varit mer sanningsenligt. Problemet är att hon då blir sårig i rumpan och om Rut då får vara utan blöja betyder att det kan bli bajs lite överallt. Andra dagar bajsar hon bara två, tre gånger.

De enda kostråden vi fick var att undvika mjölk till Rut på grund av sockret som ofta ger Hirschsprungpatienter visst besvär. I övrigt behöver inte så små barn fiberrik mat så det behöver vi inte tänka på om det är bra eller inte. Rut kommer att få pröva sig fram för att lära sig och oss vad hennes tarmar fixar och inte.

Appropå bajs här och där. Härom morgonen trampade jag i bajs, bytte strumpor för att en stund senare upptäcka att jag hade bajs på byxorna också. Lotta skrattade så klart åt mig. En kvart senare fick jag ett sms från henne där hon stod på tunnelbaneperrongen och konstaterade att hon hade bajs på handväskan.

Etiketter:

2 svar to “Åter på Astrid Lindgren”

  1. stefan Says:

    Oj, där ligger man i lä. Jag blev nerbajsad två gånger samma dag för typ en månad sen, men sen har det varit lugnt.

  2. Papa Rut Says:

    Det är när man väljer att låta henne vara utan blöja som det spårar ur. I går när vi satt och åt… Nä, vi kan ta det på telefon istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: