För en tid sedan besökte Rut Göteborg

Ture bygger hus i lekhörnan.

Ture bygger hus i lekhörnan.

Bloggen ligger lite efter i tid. Att vara föräldraupptagen gör att man har mindre tid till oväsentligheter än när man jobbar. Som final på Lottas föräldraupptagenhet åkte vi femtimmarståg till Göteborg. En onödigt lång resa men som gick bra. Rut trivdes men fick krypförbud eftersom golven var lite väl sunkiga.

Både Ture och Rut gillade att vara i lekvagnen. På så sätt var det ett genidrag att åka intercitytåg, för lekvagn finns väl inte på X2000?

I Göteborg bodde vi på Novotel nere vid Klippan. Det var ett ganska kärt återseende av vår gamla hemstad. På fredagkvällen tog Paparut en löprunda i sina gamla kvarter runt Majorna och Slottsskogen. Det var ljuvligt.

Vad vi inte riktigt förutsett var att det är samma sak att bo på hotell med barn som att vara hemma med barn. Det går inte alls att sitta på restaurang på kvällen och trivas utan vi fick förstås vara på hotellet med barn som vägrade somna. Ett par öl lyckades vi klämma till Idol. Det fick duga.

På lördagen träffade vi Lasse, Monika, Erik och Edvin vid Ernst Jungens plats. Tog sedan Älvsnabben till Eriksberg och bowlade. Rut var inte så förtjust i bowling och ville helst bli buren hela serien.

Ture bowlade glatt. Bäst gick det när vi bad om att banan skulle få staket på sidorna. Paparut gjorde sin sämsta serie någonsin, trots instruktioner från bowlinghallsföreståndaren. Lasse briljerade och Lotta svajade. Monika gjorde annat.

På kvällen hälsade vi på Anders, Monica, Jonathan, Sebastian och Isak i deras vindslägenhet i Landala. Vilken fantastisk utsikt! Rut åkte spårvagn och bekymrades inte alls av den kollektivtrafiklösningens betydande tillkortakommanden. Hon sov mesta tiden.

Kvällen blev sen hos Lithners. Ture och Sebastian höll igång till halv tolv och Ture däckade i taxin till hotellet. Tyvärr fick vi inte med oss lära-gå-vagnen som vi fick. Den glömdes kvar i taxistresskaoset. En inte så intresserad taxichaffis körde oss hem.

Söndagen blev en lång men trevlig tågresa. Nu har Rut gjort Göteborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: