Early bird.

Efter att i många år levt i tron att det är en myt att barn vaknar oskäligt tidigt har vi nu fått tänka om. Rut tillhör onekligen kategorin morgonpigga. Det måste vara ärvt på mödernet. I morse vaknade hon vid fem eller så efter att hon inte sovit särskilt mycket under dagen innan. Jag gick upp med henne, men vi gav upp efter 20 minuter då ingen av oss egentligen var i form för att vara vakna. Sen somnade vi åtminstone nån timme igen.

Rut somnar lite för tidigt på kvällarna och utmaningen består i att vrida fram hennes dygnsklocka så att hon passar in i resten av familjen vilket verkar svårt. Snart blir vi galna. Rut har dessutom nästan helt slutat amma och blir tokig när det inte finns nån mjölk att få. Så nu börjar vällingtillverkningen på natten.

Kameran gick åt fanders i augusti och vi har inte köpt nån ny än så det är ont om bilder. Men Rut ägnar sig åt att ställa sig upp där hon kan, prata så gott det går, röra sig till musik och har mestadels ett skönt humör. Livet är underbart.

3 svar to “Early bird.”

  1. stefan Says:

    Fy fan, Judit har börjat med samma grej. 0500 är det morgon tycker hon.

  2. Papa Rut Says:

    Läste på bloggen hemliga pappan att dom slängt ut ungen ur sovrummet efter 6 månader och tyckte att det funkade utmärkt. För Ture skulle det innebära att han å den positiva sidan får sova överst i en våningssäng. Det negativa är förstås att han får ta smällen när hon skriker på natten. Men snart är det nog dags att vi flyttar isär. Inte sällan är vi fyra i sängen på morgonen. Det funkar inte i längden.

  3. stefan Says:

    Jovisst, bra idé, men när Judit skriker som en visselpipa från helvetet hjälper det nog knappast med eget rum…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: