E4/E20 N revisited

Rut och jag rullade upp på E4 norrut och drev mot Astrid Lindgrens barnsjukhus där Rut hade återbesök i måndags. Det kändes lite hemtamt att komma dit och hälsa på personalen. En sköterska från avdelningen där Rut låg hälsade och kände inte igen Rut utan istället mig. Det är bra att Rut har blivit så mycket större att hon inte känns igen. Å andra sidan passerar det förstås en hel del patienter genom sjukhuset.

Medan vi väntade på Dr Kirurg med sidekick vägde och mätte vi henne. Vikten fortsätter att öka finfint: 7 770 g stannade vågen på. Längden är 66,5 cm. Dagen efter vägdes och mättes hon på BVC Bagarmossen och vägde då lite mindre men var å andra sidan lite längre… Det är inga helt exakta mått man får, men det är ingen tvekan om att både vikt och längd ökar utmärkt och att hon följer normalkurvan för sin ålder.

Dr Kirurg konstaterade att det verkade ha läkt bra och att ärren kändes mjuka. Vidare rekommenderade han att vi trappar ner på Losec under två veckor för att sedan sluta helt. Hon fick Losec på grund av sin stomi sen har den bara hängt med. Hon ska också fortsätta med sina magdroppar som återställer tarmfloran eftersom hennes avföring fortfarande är lite lös. Vilket å andra sidan också kan bero på att hon börjat med smakportioner. Motvilligt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: