Nu är våren kommen


Valborgsfirandet på onsdag inleddes med att vi hälsade på Henry och hans mamma Malin i Bagarmossen. Vi bjöds på väldigt god middag och Rut älskade Henrys hoppgunga. Hon hade helst varit i den hela kvällen. Rut somnade trött på soffan där Ture satt och njöt av Kalles klätterträd och filmen Bilar. Brasfirandet ställde vi in eftersom det regnade ymnigt när det var dags att gå. Det var lika bra det.
På torsdag morgon kom familjen Carlsson/Johansson från Göteborg på besök för att stanna över helgen. Ture, Edvin och Erik fann snabbt varandra och utvecklade, som bara barn kan, starka band för några dagar. Rut fick mycket uppmärksamhet och var väldigt glad över det. Innan göteborgarna åkte hem fick Rut en bok med Bu och Bä. Den fyller ett tidigare hål i Olssons barnbokhylla. Ture fick en Pija Lindenbaum-bok som han gillar mycket: Kenta och Barbiesarna.

Av första majfirandet blev det bara utehäng på gården för hela slanten. Vi hade tänkt åka till Kärrtorp och kolla men vi hann inte med.

Rut sattes i SAAB:en på fredag förmiddag och sa hejdå till oss och svischade iväg med Lotta och Assar till Susannes nya hus i Hälsingland. Rut åkte vagn på pudelpromenad och hade det skönt. I Granön var det inflyttningsfest i dagarna tre, men Rut gick till sängs ganska tidigt. Siliva och Gun åkte med i bilen och roade så gott dom kunde. Ture och Rut fick DVD-versionen av Snuttefilm som Tures konsultarvode för hans kritiskt granskande arbete med produktionen.

Dagarna har flutit på och plötsligt var måndagen för dörren. Åter besök på BVC för vägning och mätning. Rut hänger på BVC lite oftare än vanligt bara för att hennes föräldrar tycker att det är lite skönt att följa hennes tillväxt. Idag vägde hon 7 450 g och ligger nu på normalkurvan för sin ålder. Hon mäter 65 cm utan strumpor.

Hennes matvanor har förändrats genom att vi försöker ge henne olika mat i puréad form. Det mesta kommer ut igen. Palsternacka kräktes Rut upp igen, medan banan har gått ganska bra. Lättast är det med gröt, även om också det är lite trögt. Kanske är hon inte riktigt redo att ge upp amningen än.

Etiketter: , ,

Ett svar to “Nu är våren kommen”

  1. Olov Says:

    Välkomna till Norrbotten! Vi har flyttat division 3-matchen mellan Lira BK och Gammelstads IF från lördag till onsdag 14 maj. Det betyder att vi kan ha full koll på era insatser i Stadsmaran i Luleå 17 maj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: