Solen skiner och vi med den

Även om helgen inte var njutbar för alla – jobbstress – så hade vi en skön söndagspromenad tillsammans. Vi tog en fika i Bergholmsstugan i Skarpnäck.

Far, son, dotter och pudel

Eftersom det är en gammal och fin verksamhet fanns inte växel på vår femhundring. Därför fick vi fika på kredit. Prissättningen var speciell: fast pris 15 kronor per person. Som en buffé fast med bullar och kärleksmums. Stugan är bara öppen på söndagar så vi hoppas att vi inte glömmer bort att betala entusiasterna som driver verksamheten.

I tisdags var Rut på återbesök på Astrid Lindgrens. Hon träffade tarmterapeut som konstaterade att allting såg bra ut. Hennes lösa avföring avtar, men Rut får också Sempers magdroppar. Det ska hjälpa till att återställa bakteriefloran i tarmen, eftersom den verkar vara ruckad.

Det uppstod viss förvirring när Rut vägdes. Först visade vågen 6 700 nånting. Hon skulle alltså ha gått ner i vikt. Det verkade inte sannolikt. Efter några vägningsförsök då vågen skiftat upp och ner slutade vikten på 6 945 g. Så när Rut kom hem vägdes hon på BVC i Bagarmossen istället. Då gick det bättre. Vågen stannade på 7 125 g. Imponerande som vanligt.

Nu har både jag och Lotta betalat våra anmälningsavgifter till loppen i Luleå. Träningen har gått in i ett tyngre skede och vi tränar intensivt. Allt för att toppa formen inför säsongen. Löparvagnen ligger oanvänd i källaren eftersom det ena hjulet måste fixas. Det fick sig nog en rejäl törn på flyget för ena hjulaxeln är sned och behöver rätas. Sen ska den fanimej användas. 

Etiketter:

7 svar to “Solen skiner och vi med den”

 1. stefan Says:

  Fan , håller Rut på att dra ifrån? Judit vägde 5830 g i tisdags. Ordentligt över kurvan, har det sagts mig.

 2. Papa Rut Says:

  Heavy weight champion Judit? Rut är trots allt ett kvartal äldre och borde kunna hålla avstånd ett tag till. Hon ligger under medelkurvan på längd och huvud, men närmar sig mittkurvan för vikt.

 3. stefan Says:

  Ahhh, det är min tidsuppfattning som är fucked up. Eftersom ni var borta så mycket i början känns det som att de är typ jämngamla. Roligt förresten att man uppskattar hög vikt när barnen är små, det är ju inte lika roligt när de är tio år och väger 80 kg…

 4. Rebecca Abrahamsson Says:

  Skullle också ha deltagit i löpartävligen ni ska vara med i, men jag prioriterar fotbollsmatch framför milen, vi ses i Luleå!:)

 5. Malin Skiöld Says:

  Henry var också hos Gunnel i tisdags och jag måste säga att Ruts tempo är svårt att hålla. Hempa är ju ändå två månader äldre och kille (enligt befintliga standardkurvor så ska ju det spela in) och han hade på en månad ökat från 7300 till 7600. Och som han äter… Hur får man det att fästa? Sånt har ju jag aldrig haft problem med… Rut är snart ifatt och om och förbi!

 6. Papa Rut Says:

  Det är nog tur för oss att du inte är med och springer Rebecca eftersom du nog skulle utklassa oss!

 7. Papa Rut Says:

  Tjena Malin.
  Ruts och Tures ämnesomsättning verkar inte riktigt vara desamma. Rut lagrar medan Ture bränner. Det blir spännande att se om det blir Laurel & Hardy vi föder upp.
  Rimligen stannar väl viktuppgången av framöver vilket väl kanske redan hänt Henry. Eller tappar han i förhållande till sin kurva? Vi ses på Valborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: