Glad och arg tjej

Det ser bra ut för våran tjej. Hon mår bra och har återfått mycket av aptiten. Vilket å andra sidan medför att hon är mer arg idag. Hon vill ha mer mat än hon får.

Ruts ena kirurg kom på rond i morse och höjde matintaget från 25 ml per mål till 40. Man vill fortfarande vara försiktiga med Ruts mage och tarm efter fastan och operation. Imorgon tas också hennes näringsdropp – TPN – bort och ersätts under ett dygn med glukosdropp.  Det tillfredsställer Ruts basbehov av vätska och lite annat. Sen ska hon livnära sig på mat genom munnen.

Dessutom spådde kirurgen att Rut kunde åka hem i slutet på veckan. Det är så man nästan svimmar. Hemgång blir det förutsatt att allt fungerar som det ska. För första gången på länge känns det som en realistisk möjlighet.

2 svar to “Glad och arg tjej”

 1. Lasse Says:

  Kul att höra att Rut är arg – ett friskt tecken! Man får sig verkligen en lektion i medicin när man läser allt detta. Glukosdropp. Vad är det och hur länge ska hon ha det?
  Hoppas veckan går snabbt och att kirurgens spådom besannas!

  Hälsningar,
  Lasse

 2. Papa Rut Says:

  Hej Lasse!
  Glukosdropp är nån slags sockerlösning. Rut ska förhoppningsvis ha det under ungefär ett dygn. Det håller vätskenivån i schack men näringen är inte fullgod. Jag har fått för mig att det är ett standarddropp. TPN är ett dropp som innehåller alla näringsämnen motsvarande en fullgod kost.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: