Rut äter mer än hon egentligen får, men det skiter vi i

 turerutsjukhus.jpg
Ture och Rut igår
 
25 ml är storleken på Ruts måltider idag. Fast bara i teorin. Hon ratar flaska som förut – äter det mesta men spottar sedan ut flaskan. Att amma har däremot en annan kaliber. Rut gillar kvalité och tycker att bröstet är överlägset bäst. Eftersom mängderna är svåra att kontrollera vid amning har hennes måltider pendlat mellan 35 ml till 60 ml.

Vi tycker inte att det gör något, men säger inte till personalen riktigt hur mycket hon får i sig. Då är risken att dom blir barska och det vill vi inte. Rut verkar dock väldigt nöjd även om hon skulle kunna äta ännu mer om hon bara fick. Bajset fortsätter att strömma ut. Finfint.

Helgerna på sjukhus förflyter som om tiden stod stilla eftersom ordinarie läkare inte är på plats. De som har helgjour ändrar inte gärna ordinationer utan följer den plan som redan finns. Den planen ger Rut 5 ml mer mat oralt varje dag. Om den takten bibehålls kommer hon att vara upp i normala mål om 12 dagar. Det är förstås orimligt. Antagligen kommer det att bli större höjningar under veckan. Och kanske, kanske får Rut se Bagarmossen för första gången på två, tre veckor.

Kusiner från Lysekil kommer och hälsar på i Bagis under veckan och har med sig present till Rut.  Det hade varit kul om hon kunnat ta emot presenten själv och träffa kusinerna för första gången.

När Rut inte ammar eller sover så är hon glad. Snuttar på nappen, leker med händerna, kollar in getingmobilen och gungar i sin stol. Igår var Ture på besök och gjorde Rut förtjust. Som vanligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: