Operation imorgon

Det låter som ett militärt uppdrag, och det känns nästan så också. Imorgon tar sig kirurgerna an Rut. Betydligt tidigare än vad de sa i förrgår vilket beror på en prioritering av Ruts fall. Men jag antar att alla prioriteringar står i förhållande till varandra, så vad som vägt tungt i hennes fall vet vi inte. Kanske är det att hennes tunntarmstomi aldrig fungerat.

Operationen beräknas ta två och en halv timme i kirurgtid. Sen tillkommer sövning, uppvak och lite runt omkring. Så i stort lär det väl ta hela morgondagen. Kirurgerna går in genom hålet där Ruts stomi är och jobbar därifrån.

Efter operationen räknar man med fem till sju dagar i konvalecens på sjukhus. Det beror lite på hur mycket smärtlindring hon kommer att behöva dagarna efter operation. Efter det kan hon förhoppningsvis komma hem. Då börjar äntligen nästa fas i hennes liv. Post operation. Vi har förtsått att den perioden inte heller är någon dans på rosor, men det får vi ta då.

Storebror har haft kraftig feber i fyra dagar och har nu också antagligen fått en öroninflammation. Vi ska till vårdcentralen så snart de hör av sig. Tråkigt för Ture att inte kunna träffa lillasyster. Sen hade vi också planerat fyraårskalas för Ture på lördag, men det är inte säkert att Rut kan närvara då så vi får se hur många från familjen vi blir. Han är verkligen värd all uppvaktning han kan få.

6 svar to “Operation imorgon”

 1. Rebecca Abrahamsson Says:

  Lycka till på operationen, krama kusinerna från mig!

 2. Papa Rut Says:

  Tack. Kramar ska dom få! Hälsa Luleåfamiljen. Sen har jag förtstått att ni är grymma på GH III? Vi har haft det lite dåligt med träning sen i julas, men det får det bli bättring på när allt faller på plats igen.

 3. Storebror Says:

  Önskar er lycka till och håller tummarna här för er vet ni. Hoppas nu allt löser sig så småning om för er så kommer jag och sessorna upp och hälsar på er.

  Stora varma kramar /Klara, Hanna o Jörgen

 4. Papa Rut Says:

  Ni är hjärtligen välkomna! Visste ni förresten att Rut kanske också blir en lika fint rödhårig tjej som kusin Klara? Ni får kolla när vi ses.

  Kramar Olssons

 5. Ulrik Says:

  Hoppas allt går som smort med operationen, och så flaggan itopp för Mr T den 13:e!

 6. Kerstin Says:

  Hoppas allt går bra från och med imorgon. Jag väntar ivrigt på rapport.
  Ha det så bra.

  Kramar till er alla, farmor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: