Tomorrow is a long time

Rut och mamma

På fredag förmiddag fick vi nästan reda på biopsisvaren! Vår sköterska sa att hon hade en överraskning åt oss, men när den väl skulle levereras blev det ett litet antiklimax. Patologen ville ha ytterligare en dag på sig att tolka proverna. Det innebär att Ruts kirurg under lördag kommer att få svar på proverna från ändtarmsbiopsin och meddela oss resultatet.

Två scenarion är möjliga så vitt jag förstår:

1. Rut har Hirscshsprung. Det innebär att man opererar bort hennes ändtarm och delar av tjocktarmen. Frisk tarm dras ner och fästs i ringmuskeln. Ruts tunntarmstomi tas bort.

2. Rut har inte Hirschsprung utan eventuellt omogen tarm. Då vill man vänta ca tre månader till och ta nya prover för att se om tarmen har utvecklat fler nervceller. Då är frågan om man opererar ner hennes stomi och att vi tarmsköljer henne fram tills nästa gång man tar biopsier, eller om man opererar en stomi från tjocktarmen istället.

Om provsvaret än en gång skulle vara otydligt eller svårtolkat så vet vi att kirurgerna nu ändå kommer att ta ett beslut om vad som skall göras för Rut. Vi hoppas att ett sånt beslut inte utmynnar i någon besvikelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: