Veganism

Idag har det slagits rekord av ett tristare slag. Rut har flödat ur stomin: 249 ml på tolv timmar. Gränsvärdet ligger på 100 ml under 24 timmar. Sedan i morse har Rut bara näringsdropp och fastar i övrigt. Det innebär att hon får hela sitt näringsbehov tillgodosett men via dropp och inget i magen.

Rut fastar till flödet har minskat kraftigt. Här finns det två skolor bland läkarna: en som tycker att man kan köra på med mat utan att vila tarmen nämnvärt och en försiktigare. Även om vi mer har trott på den försiktigare skolan, har nu båda skolorna misslyckats i det längre perspektivet. Ruts tarm har slutat funka efter ett par, tre dagar med full mat oavsett metod.

Men den försiktigare skolan är nog trots allt att föredra eftersom Rut måste nå någon slags stabilitet och för att skona Ruts tarm föreslås att hon inte ska få mjölk från Lotta just nu. Lotta ska undvika komjölksprotein och ska träffa en dietist om det. Inte för att Rut skulle vara allergisk, utan för att det generellt sett är skonsammare för känsliga tarmar om bröstmjölken inte innehåller komjölksprotein. Det blir ofrivillig veganism ett tag med andra ord.

I morgonbitti kommer mormor för att avlasta. Det blir väldigt skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: