Till sign Konfunderad eller saker som man glömt posta på bloggen

För en vecka sen träffade vi en av Ruts kirurger och gick, återigen, igenom olika scenarion. Inget nytt har tillkommit, men vi försökte få lite mer precis information. Vi är osäkra på om vi lyckades, men så här är det:

Man kommer att ta nya biopsier från ändtarmen, det gjordes igår. Dessa prover kommer att vara både större till ytan och djupare för att slutligen kunna fastslå om hon har sjukdomen Hirschsprung, i så fall saknar hon helt ganglier (nervceller) eller om istället har för få nervceller, vilket också det kan göra att hennes tarm inte fungerar.

Om Hirschsprung konstateras kommer hennes sjuka del av tarmen avlägsnas och frisk tarm dras ned till ändtarmsöppningen. Hennes tunntarmstomi tas också bort. Hur långt bort en sån operation är vet vi inte, men den bör inte dröja särskilt länge efter konstaterad Hirschsprung.

Det andra scenariot är att den nedre delen av hennes tarm skulle kunna vara omogen och därför ha celler men att de är få. I så fall är scenariot lite mer komplicerat. Helst vill man då vänta ut tarmen och ta nya biopsier efter tre månader för att se om antalet nervceller har ökat – att tarmen mognat och utvecklats fullt. Det skulle dock innebära att hon har kvar sin tunntarmstomi som just nu är orsaken till allt helvete för Rut.

Etiketter:

Ett svar to “Till sign Konfunderad eller saker som man glömt posta på bloggen”

 1. Gun Says:

  Hej och tack för bloggen.
  Det känns så bra att få ta del av vad ni går igenom nu. Hoppas att verkligen att ni snart får svar på vad det är som Rut har.
  Hon är ju söt som en nyponros !
  Igår var jag och Silvia och irrade runt i Ågesta, vi hade med oss Astor, sex månaders Golden. Riktigt fånig, tyckte Silvia. Nej, hon vill ha sällskap av nån mer mogen,världsvan, stilig typ, dvs Assar.
  Kram från Gun och pussar från Silvia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: