Fram och tillbaka och fram igen

Det börjar bli ett välkänt mönster för oss och Rut: ändrade planer med kort varsel. Därför är bloggen ett perfekt sätt att kommunicera. Annars blir det så förvirrat eftersom planer ändras och man vet inte vem man sagt vad till och när.

Det är ganska lätt att få spända käkmuskler när man är i händerna på Landstinget med dess dagliga prioriteringar som kullkastar allt man planerat. Då får man slappna av och skärpa sig.

Exempel från igår och i morse.
Onsdag kväll: Rut ska förberedas för att sätta en nål inför provtagningen under torsdag. Vi får reda på att Rut är tvåa i operationskön. Två narkossköterskor hämtar mig och Rut för att leta kärl och förbereda för att sätta nål. Det hela är klart på 20 minuter. En timme senare återkommer de och meddelar att narkosläkaren har sagt att det är mycket bättre att vänta med att sätta nål tills morgonen före operation. En sköterska kommer och tar bort lokalbedövningskrämen.

Torsdag morgon börjar klockan 5 med att Ruts mat stängs av eftersom hon måste fasta i några timmar innan sövning. Jag tror det har med illamående och kräkningar att göra. Ganska snart blir hon hungrig och arg. Vi kämpar på och försöker sova lite till. Senare kommer Ruts sköterska in och sätter ny lokalbedövningskräm där den satt igår kväll.

Vid niosnåret har vi samtal med ronderande läkare som meddelar att Rut kommer att komma ner på operation ungefär vid tio. Tio över tio kommer Ruts sköterska in och meddelar att Ruts operation är flyttad till klockan 14 istället. Nu vill de sätta en infart så att hon kan få dropp eftersom hon varit utan mat i fem timmar.

Jag lämnar sjukhuset och åker till jobbet. När jag är framme ringer Lotta och berättar att de är på väg ner på operation – trots allt. Tiden har flyttats än en gång till klockan 10.30.

Ett svar to “Fram och tillbaka och fram igen”

  1. Sus Says:

    Fint med en blogg, särskilt för såna som mig som knappt tar sig ur soffan dessa dagar. På lördag är det ju meningen att vår lilla/e ska visa sig, men än så länge visar han/hon inga tecken på att ha någon som helst lust komma ut..

    Hoppas att det gick bra idag till slut och att de kan hitta en gemensam linje istället för att hatta fram och tillbaka hela tiden. Lite mer pedagogik i Landstinget kanske inte skulle skada…

    Det var förvisso mysigt att hälsa på i Solna häromdagen, men å vad jag längtar efter att promenera i Bagis med hela Olsson-klanen och nytillskottet härifrån!

    Kramar till er alla från Söder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: