Som en promenad i parken

Måndagen bjöd på en promenad utomhus i Hagaparken. Det var väldigt efterlängtat för oss alla att få gå på en gemensam promenad. Inte minst Assar var nöjd som fick göra tre improviserade sökskick efter husse och matte. Så roligt har inte han haft sen… sen han parade sig.

Rut minskar dagligen något i vikt. Det beror på att hon bara ersätts för vätskeförlust och inte näringsförlust just nu. Skulle hon få all sin näring i droppet igen skulle hon behöva en ny rejält tilltagen infart och det vill man väl helst slippa. Hennes matintag ökar ju dag för dag så det vänder förhoppningsvis vilken dag som helst.

Flödena ser bra ut och ligger fortfarande under hundra på dygnet. De senaste dygnen har hon flödat på förmiddagen men sedan har det avstannat under eftermiddag och natt till nästan ingenting alls. Lotta och jag undrar mest över själva konsistensen och lukten av det som kommer ut. Det är stundom väldigt vattnigt – det kan aldrig vara bra, tänker vi, och det luktar starkt vilket är ett tecken på obalans i kroppen. Precis som när man är magsjuk och det åker med allt möjligt ut ur systemet. Så vi vet inte riktigt vad vi ska tro. Hopp, förtvivlan och likgiltighet.

50 ml åt gången äter Rut sedan klockan 11.00 idag och hon väger 4335 g. Lotta drar åt locket på nappflaskan hårt som fan för att Rut ska få kämpa lite med maten. Det blir mer amningslikt för henne då vilket också gör att hon blir lite mer trött och lugn när maten är slut. På det hela taget har hon varit på toppenhumör idag.

 Gårdagens hämtmat: pizza från Side i Bagarmossen. Betyg 4 vid första tuggan, betyg 1,5 efter sista. Så som det brukar vara med pizza.
 Dagens hämtmat: Ost-tortellini med tomatsås(?) och sallad från Barncafé Mondo i Astrid Lindgrens barnsjukhus. Betyg 3. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: