Bra flow

På lördag förmiddag fick Rut börja äta 40 ml fr o m kl 11. Det var hon mycket nöjd över. Dock varade hennes glädje blott tre timmar. Nästa mål sjönk till 30 ml. En rutinerad sjuksköterska tryckte på betydelsen av att gå försiktigt fram och det är vi glada för. Stegringen i Ruts mat är nu istället 10 ml per framgångsrikt dygn i stället för 20.

Tidigare gånger har ökningen antagligen varit för snabb och det har varit lite för många läkare inblandade med olika synsätt vilket antagligen har försenat Ruts tillfrisknande något på grund av att man inte varit konsekventa i bedömningen. Så upplever vi det.

Under hela lördagen var Rut väldigt hungrig och arg. En timme kan man orka med att försöka trösta men sen lämnar jag bort henne till proffsen på avdelningen. Rut sov, skrek, åt och skrek mest hela dagen och kvällen. Flödet från stomin för dygnet såg först illa ut, men under natten kom en ynka ml vilket fick dygnsmängden att stanna på 78 ml. Väl under maxgränsen, men över den gräns som hon får ersättning via dropp för.

Rut får vätskeersättning för det som kommer ur stomin som överstiger en procent av hennes vikt. Idag väger hon 4360 g. Det betyder att hon under dygnet får 78 ml -43,5 ml via dropp: 34,5 ml.

Under söndag fick Rut gå upp till 40 ml per måltid med början kl 11. Efter första målet däckade hon av ren njutning. Detsamma gällde efter det andra. Enligt en kvällsrapport har Rut inte heller idag flödat mer utan låg på 46 ml från kl 5 till kl 20.30. Hon har också suttit i sin babysitter och fått besök av Victor och Johanna, som hade med sig sushi, tidningar och ungefär 30 kg godis. Sånt förhöjer humöret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: