Rut är hungrig

Igår fick Rut en ny infart för dropp. Via den får hon sockerlösning och saltlösning. Saltet för att kompensera hennes balans mellan natrium och kalium. Hon har slukat 20 ml per mål var tredje timme och har varit väldigt upprörd av hunger. Stackarn.

Planen för det kortsiktiga målet att få ordning på tarmens vätskeupptag är att öka på maten för Rut när hennes flöde från stomin understiger 100 ml per dygn och under 50 ml på 12 timmar. Mängden beräknas mellan kl 5 till 17 till 5. Tendensen på fredag var att Rut skulle kunna få öka till 40 ml per mål på lördag morgon eftersom flödet snabbt avtagit sedan hon kom in.

 Idealbilden skulle då kunna bli: 60 ml på lördag eftermiddag och kanske 80 ml från söndag eller måndag. Men om flödet överstiger 100 minskas maten genast med 20 ml.

Om Ruts tarm inte pallar med den här gången heller kommer hon att få en sond ner i magen och så kommer hon att matas kontinuerligt hela dygnet, med en liten pump hälsade en överläkere idag. Metoden är mildare mot tarmsystemet och sägs fungera bra. Det låter inte så kul, men funkar det så funkar det.

Dagens hämtmat: burritos från Tacokedja i Solna C. Betyg 2,5 av 5. Smakade inte så mycket alls.
Superdyra semlor (30 kr/st) från bageri i Solna C får betyget 4 av 5. Lite för mycket puder.

Innan vi åkte hem sprang Assar och jag från Astrid Lindgrens och runt Brunnsviken i totalt mörker. Det var 13 spännande kilometrar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: