Ett steg framåt, två steg tillbaka

Dagen började bra: Ture och Morfar anlände med tåg från Piteå. Syskonen var glada åt att träffas. Rut åkte på sedvanlig kontroll under förmiddagen och hade gått upp 55 g under dygnet. Mycket bra. Hon skrattade i bilen hela vägen hem och var på sitt bästa humör.

 Så kom eftermiddagen. Plötsligt ville Rut inte äta. Inte ens amma från bröstet. Lotta ringde Astrid Lindgren och fick åsikten att om Rut vägrade ett mål var det inget att oroa sig för. Lottas känsla för Ruts allmäntillstånd är dock osvikligt. Det innebar att jag störtade hem från jobbet. Och Ture grät tröstlöst när Morfar åkte till tåget igen. Sen åkte Olssons till Astrid Lindgrens igen. Väl där togs blodprover varpå Rut vaknade till liv efter att ha sovit tungt flera timmar, hungrig som förr.

Viktiga punkter:

– Rut har stor aptit igen
– Ingen infektion
– Tappar vätska genom stomin
– Får dropp igen
– Hon får bara 20 ml varje mål för att lugna tarmen
– Avföringen har börjat lukta väldigt starkt igen som den gjorde förra vändan. Vi tror att det beror på att hennes natrium/kalium-balans är rubbad.

 Det ser alltså ut som om Rut återigen flyttar in på sjukhus igen och lär bli där åtminstone, gissningsvis, fyra, fem dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: