Två månader gammal och Losec?

Klockan 10 hade Rut invägning på Astrid Lindgrens. Det var isgata ute och ganska mycket trafikolyckor runt om Stockholm medan Lotta och Rut svischade till Solna med SAABen. Rut hade tappat 50 g i vikt sedan gårdagen vilket betyder att hon kommer att börja ersättas med natriumklorid in i hennes tjocktarm via stomin. Lotta fick utbildning i hur vi ska göra.

Den saltersättning som vi redan ger henne via munnen, ökades på eftersom hon tappat i natriumvärde. Det är inte roligt att ge henne saltlösning i munnen, för det smakar förstås vidrigt, och nu ska hon ha 2 ml om dagen mot tidigare 1 ml. Vi tvingar dessutom i henne 90-talssuccén Losec. Hon får det i upplöst tablettform och inte heller det smakar något vidare. Tydligen ger man ofta det till barn med tarmproblem.

 Ikväll har Rut stundtals varit på dåligt humör eftersom hon nu inte får amma, för att vi ska ha full koll på vad hon äter per mål. Lite bröst fick hon ändå till slut på kvällen mot rekommendation, men lite njutning måste hon, som fått en så tuff start, ändå få.

 Imorgon återvänder hon och Lotta på återbesök till sjukhuset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: