Bloody sunday, ljuvlig söndag

Söndagen började blodigt med att jag och Rut kollade gangsterfilmen The departed, som inte tog slut förrän 01.00 på söndag morgon.  Under lördagen sov Rut väldigt mycket, men det vändes till sin motsats idag. Hon har varit vaken mycket under hela dagen och på ett strålande fint humör. Trots att hon fortfarande ligger på sina 60 ml per mål, (jag fuskade ibland och gav henne lite, lite extra, shush!) har hon varit mer nöjd under lördag och söndag än under fredag. Det är väldigt skönt att se henne glad.

Flödet i stomin har avtagit tydligt. Det kommer bara ca 10 ml på några timmar och har legat under hundra milliliter per dygn under helgen. Kanske att tarmen äntligen har börjat anpassa sig till den nya situationen. Kanske att Rut kan komma hem om ett par dagar?

Imorgon kommer ordinarie personal tillbaka och vi hoppas på att få lite info kring framtidsplanerna. Vi vet att de vill ta ytterligare biopsier – vävnadsprover – från sista biten av ändtarmen för att säkerställa om hon saknar ganglier – nervceller – där eller inte. Teorin efter två(!) biopsier är att de helt saknas och att hon därmed har Hirschsprung i den delen av tarmen. Frågan är när detta prov kommer att tas?

 Vi hoppas att Rut får käka 80 ml per mål under måndagen, och om det går bra, börja amma på tisdag. Jag inser att den önskan ser ganska futtig ut, men det är väldigt avgörande för familjemedlemmarnas mentala välmående. Dagens vikt: 4310.

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: